Doe maar weer gewoon…..

‘k Las dat het RIVM voor het eerst een dag géén coronadoden te melden had. Dat is mooi. Natuurlijk gaan er toch mensen dood, maar dat was zonder corona ook gebeurd.

Ik vind het mooi, dat er vanmorgen ‘maar’ vier rouwadvertenties in onze krant stonden en geen drie hele pagina’s en daarvan ook nog een paar die over dezelfde overledene gingen, want dat is gelukkig het vanoudse normaal, ondanks hetzelfde verdriet dat zo’n overlijden veroorzaakt bij de achterblijvers.

Waar ik rouwig om ben is, dat de mensen zo snel weer doen of er niks aan de hand is en daar zelfs demonstraties over gaan houden om hun ‘vrijheid’ te bespoedigen door de veiligheidsmaatregelen te gaan veroordelen.

Er hadden dingen misschien, of wel zeker, anders gekund, met al die beschermingsartikelen, die er niet waren en zo, maar ga het maar es regelen, zeg! Voor een heel land met allerlei mensen die ook economische belangen hebben. Het was een overval! Dat allemaal overzien, het is geen peulenschil.

We hadden ook nog eens 75 jaar vrijheid te vieren, weet je nog? Maar een beetje gezond verstand om het met z’n allen tot een goed einde te schoppen en dan niet door dood te gaan, maar te blijven leven is ook iets om te vieren. Vinnik dan…..

1 reactie op “Doe maar weer gewoon…..

  1. Irene

    juni 23, 2020 at 4:38pm

    Mee eens. Een overval door iets onbekends, zie dat maar eens het hoofd te bieden. Die protesteerders lijken te denken dat ‘de regering’ heeft geleid tot noodmaatregelen en niet het virus.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)