Spijtig…..

…..want eigenlijk had ik er met ingang van vandaag zo bij willen zitten. In deze heerlijke omgeving, die we na een respectabel aantal uren autorijden bereikt zouden hebben. Die uren hebben we er elke keer weer graag voor over. Jammer, maar we jammeren niet, want het is niet anders. Geen vakantie tot nu toe, hoewel…..? Ik weet soms niet meer wat voor dag het is. Heb ik in de vakantie ook en dat is geen leeftijdsverschijnsel. Dacht ik.

Misschien dat we ergens later in het jaar nog kunnen gaan kijken hoe de herfst er daar uitziet. Je weet het niet. Onze Cornwallse ‘huisbazen’ vinden het net zo jammer als wij dat we niet kunnen komen en niet alleen omdat ze inkomsten missen. Het is een rare tijd voor iedereen.

Maar niemand van ons is ziek en dat moeten we maar zo houden met z’n allen. We zien kinderen en kleinkinderen regelmatig, in de tuin en dat is fijn. Die twijfelen ook nog of er iets van hun Griekse vakantie terecht komt. We zien het allemaal wel.

Er schijnen voor thuisgebruik nogal wat opblaasbare zwembaden te worden aangeboden en wellicht ook gekocht. Dat heeft gevolgen voor het waterverbruik. Er zijn mensen die na gebruik het water weggooien en de volgende dag er weer nieuw water in doen. Niet erg zuinig.

Bij een klein kinderbadje kan ik me er nog wát bij voorstellen als er iets in terecht komt, dat de naam badwater niet verdient, maar toch. Ons water uit de kraan is behoorlijk goedkoop eigenlijk, dus het gaat meer om het sociale aspect van het gebruik, toch? Daar hoef je je bij een vakantiezwembad helemaal niet druk om te maken, hè? Dat zit al bij de prijs in.

De tuinen zien er overal stralend uit. De jonge vogeltjes hoor je piepen in de nestjes. Zo dichtbij maak je van alles mee, dat je in andere jaren vaak ontgaat. Dat is ook leuk. Elk nadeel heeft z’n voordeel…..

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)