Burgemeesterlijk…..

We kregen een brief. Van Ton Heerts, onze burgemeester. Hij vroeg of het qua gezondheid goed met ons ging, er geen problemen waren wat de financiën betreft en zei, dat we moesten melden als er iets was waarbij de gemeente hulp of steun zou kunnen bieden. ( Informatie op www.apeldoorn.nl/coronahulp. )

Meer vrijheid per 1 juli betekent dat er wat meer kan. Het is niet meer “blijf thuis”, maar “vermijd drukte”. Fijn, maar spannend, zegt ie. Want het virus ís er nog.” De gemeente heeft er van alles aan gedaan. In de binnenstad zijn looprichtingen aangegeven, geen geparkeerde fietsen overal, want die kunnen in de gratis stalling, geen reclameborden en rekken meer in het winkelgebied, waardoor er meer ruimte komt.( Houen zo! zou ik zeggen. Bedankt namens alle blinden en slechtzienden.)

Iedereen , inwoners en ook toeristen, weer overal welkom in ons mooie Apeldoorn, zegt onze burgervader. Ook op de toeristische plekken hebben ze er van alles aan gedaan. Hij weet dat de mensen het zat zijn en regelmoe, maar het moet. Het is knap vermoeiend, maar het is niet anders.

Tenslotte vraagt burgemeester Heerts of iemand nog ideeën heeft hoe het vol te houden is allemaal. Wat heeft u van mij of de gemeente nodig, vraagt hij. Van alles beloven kan hij niet, maar ’n aanpassing of iets anders doen dan bedacht, daar wordt naar geluisterd. En weer een adresje waar zo’n idee heen kan.

Allemaal in een brief van de burgemeester van Apeldoorn persoonlijk aan elke inwoner van zijn gemeente en hij wenst ons een fijne zomer. Ik hem ook. Het was een mooie brief…..

3 reacties op “Burgemeesterlijk…..

 1. WIeneke

  juli 6, 2020 at 4:55pm

  Ik weet heus wel dat er een heleboel doordachte PR achter zit, maar aan de andere kant komt het toch wel lief/aardig over bij de Apeldoorners, denk ik zo maar. Nu is de vraag of men inderdaad luistert naar goeie ideeën. Dat van die rekken en winkelborden is echt mooi en die looprichting is fijn. Bij onze AH mogen ze het er voor mij wel in houden.

 2. Els

  juli 7, 2020 at 3:12pm

  @Wieneke: Dat van die PR zit er dik in! Vandaag stond in de krant, dat Apeldoorn de ‘hoofdstad’ van de Veluwe wil worden. We hebben een wethouder met ” Omgevingsvisie” in z’n portefeulle, ’n VVD-er. Het bijbehorende artikel geeft nogal te denken. Laat men eerst maar eens kijken wat er te leren valt uit de nu genomen maatregelen. Dat zal best aardig wat zijn zónder al die grote plannen…..

 3. Els

  juli 13, 2020 at 1:30pm

  Er zit een ‘i ‘ te weinig in de portefeuille van de wethouder. Gelukkig staan er wel drie
  in zijn omgevingsvisie…..

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)