Onrust…..

Zo, daar ben ik weer es. Ik had last van onrust en was ongerust, maar dat is wat geluwd gelukkig. In ons huis dan. Want daarbuiten zijn de gemoederen nogal verhit. Met onbegrijpelijke dingen als gevolg.

Wie steekt er nou een teststraat in brand? Wie vernielt een treinstation, komt op het idee zoiets leuks als een piano, die daar staat zodat iedere voorbijganger, die daar zin en liefst talent voor heeft, er op kan spelen, in elkaar te trappen, ’n supermarkt te plunderen en te vernielen, vuurwerk te gebruiken om hulpverleners te hinderen, zelfs een ziekenhuis aan te vallen? Dat je misschien wel eens nodig zou kunnen hebben als relschopper.

En dat allemaal omdat iedereen, die na negenen niet buiten hoeft te zijn, noodzakelijke uitzonderingen daargelaten, even een paar uur binnenshuis moet blijven. Waarvan je de meeste uren, als het goed is, toch al slapend doorbrengt. Ik weet, dat dat erg leeftijdgebonden is, dat kun je niet uitvlakken! Het zijn hoofdzakelijk jonge mensen die de rotzooi trappen. Er was in Eindhoven een arrestant van 13 jaar.

En ik kan me niet aan de indruk onttrekken, dat het gewoon een tijdverdrijf is en niks anders. Een stapeleffect van ze goed uitkomende oorzaken: de “maatregelen”, het vuurwerkverbod en nou ook nog die avondklok. Ze hebben er geen idee meer van waar die regels en die avondklok ook alweer voor bedoeld waren. Het terugdringen van het virus. Rellen is leuker.

In Apeldoorn is de ME er ook aan te pas gekomen. Er werden oproepen gedaan om naar de Maten te komen. “Neem zware vuurwerk mee!” stond er. De docenten Nederlands worden blij van zo’n tekst. Het is hier geen Urk of Amsterdam geworden, Maar ik vind het wel naar in het rijtje te staan van ‘onrustige’ steden. Jammer, jammer.

Vroeger las je wel es: “Moeders, hou je dochters binnen!” als er soldaten of motorclubs in de buurt kwamen. Nu zou ik zeggen: “Ouders, hou je dochters én zonen binnen”…..

2 reacties op “Onrust…..

  1. Terrence

    januari 25, 2021 at 4:07pm

    Verveling is een enorm probleem geworden. Mensen wilden nooit ’s avonds in de kou de hond uitlaten en opeens eisen zij dat zij ’s avonds in de kou naar buiten mogen gaan. Raar.

  2. Irene

    januari 25, 2021 at 7:34pm

    Gewoon een tijdverdrijf, daarmee heb je volgens mij precies de spijker op zijn kop geslagen.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)