Taalgrens…..

Als de coronaperiode op een gegeven moment voorbij is, zal er waarschijnlijk wel iemand moeten opstaan als taalzuiveraar. Want een woord als “snottebellenbeleid” wil je toch niet in je taal hebben, zeg !

Wie verzint zoiets? En wordt er smakelijk om gelachen als iemand het lanceert in een serieus bedoelde vergadering ? Persoonlijk vind ik er weinig smakelijks aan. Maar kom, ik moet niet zeuren. Het is best een probleem als de scholen weer open moeten en juffen en meesters zich zorgen maken over verkouden kikkers in hun klas.

Maar die zijn er sinds mensenheugenis elke winter en dan werden zulke kinders alleen bij koorts of hoest een paar dagen thuis gehouden. Doorgaans vonden ze dat helemaal niet erg. Niet in bed, maar lekker warm onder een dekentje op de bank in de huiskamer en ’n beetje verwend worden. Jammer als het weer over was. Ik weet het nog.

Maar nu heet zo’n toestand “in quarantaine”, want je bent een gevaarlijk kind en valt onder het snottebellenbeleid. Als je boft hopelijk wel lekker op de bank met een warm kopje thee, ondanks die andere tijden. Je moeder moet toch thuis werken…..

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)