Kunststoffelijke activiteiten…..

Nou, na nogal wat activiteiten op het gebied van de spaarrekening hebben we als begin van de duurzaamheid van het huis aan de achterkant daarvan, waar de elementen de meeste invloed hebben, door kunststoframen en ook de keukendeur in zijn geheel door kunstof laten vervangen.

De mannen, die dat kwamen doen, waren van plan om dat in één dag te doen. Er stonden twee dagen voor, maar ze hebben het voor elkaar gekregen. Wij waren daar blij mee, want het was een frisse business, hoor!

Om ze er goed bij te kunnen laten, was er voor ons nogal wat intern verhuiswerk nodig. Zoon heeft op de eerste etage zijn kantoor en zijn slaapkamer. Daar kon ik weinig bij helpen en ook Kloris zat zich een beetje te verbijten omdat hij ook niet zoveel kon doen.

Normaal houd ik mensen die iets in, bij of aan je huis komen doen met koffie of iets anders op krachten, maar deze werkers wilden alleen maar dóór! Dat moet je niet onderschatten en vooral niet in de weg lopen! Hun opdrachtgever kwam trouwens kijken hoe het ging en bracht twee enorme zakken oliebollen mee. Nou ja, die heb ik maar gezellig van poedersuiker voorzien en daar is in het voorbijgaan goed van genuttigd. Goeie baas!

Als al het glas en de oude ramen er uit zijn en je kijkt naar buiten, weet je weer es hoe schoon uitzicht er uitziet! Ik moet vaker ramen wassen. We hadden ons op de kou gekleed, maar toen de boel dicht was, scheelde dat wel in de “gevoelstemperatuur”, hoor! Maar het is hartstikke mooi geworden. En vóór de winter klaar. Het kost wat, maar dan heb je ook wat. Er moet nog een metselaar geronseld worden, want door dat verwijderen van het houtwerk bleek hoeveel bakstenen rondom hun steun kwijt zijn. Is wel haast bij geboden, hoorden we. Nou, volgende klus, die geld gaat kosten. Het lijkt een beetje op de tandarts. Ook metselwerk…..

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)