Wat is afscheid…..?

Dat is eigenlijk het vervangen van dat woord door het woord herinnering. Afscheid heeft iets definitiefs, een soort afsluiting en herinnering niet. Wij zijn deze week onze oudste zwager verloren, de man van Kloris’ oudste zus. Hij was 89, een respectabele leeftijd, zegt men dan. De jongste zus van Kloris, die vorig jaar overleed, zei ooit eens tijdens een familiebijeenkomst van de broers en zussen: “Ja, jongens, we zijn allemaal boven de streep!” Welke streep moet je mij niet vragen, maar het sloeg op ons aller leeftijd. Woensdag is de uitvaartplechtigheid van zwager Geert en gaan we naar Friesland.We bewaren een heel goede herinnering aan onze zwager. En dat geldt voor heel veel mensen.

Het wordt voor ons een week waarin nog een soort intieme familiebijeenkomst met veel herinnering plaatsvindt. Zaterdag gaan we met onze schoonzoon, de twee zonen, wij als ouders en broers en zus, de urn van vrouw, moeder, dochter en zus Karin begraven op natuurbegraafplaats Heidepol (in de buurt van Schaarsbergen), dat deel uitmaakt van Veluws natuurgebied waar gewandeld en gefietst kan worden en dat vrij toegankelijk is. Zo wilde Karin het. En zo gaat het dus gebeuren. Natuurlijk.

Dat zou al op een eerdere datum zijn geweest als haar vader niet van de trap was gevallen en het uitgesteld moest worden zodat hij er (toen nog misschien!) bij kon zijn. Dat kan dus nu.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)