Winterdipje?

Net allerlei weblogs gelezen en ’t valt me op, dat er verschillende mensen zijn, die het loggen even helemaal niet zien zitten! Of er zelfs helemaal mee ophouden. Wat is dat nou? Je hebt toch alleen maar vóórjaarsmoeheid? Het is zo leuk om te doen! Ik denk, dat het komt doordat mensen het weblogfenomeen om verschillende redenen gebruiken. Je kunt op je log wat zaken, waar je de mening van anderen over wilt hebben op een rijtje zetten en vooral als je dat goed in woorden kunt vatten, is dat nuttig, in ieder geval voor jezelf .

Maar als je een reactiemogelijkheid hebt gaan mensen zich hoe dan ook met je bemoeien. Voor mij is dat een reden om die mogelijkheid van reageren op mijn site nog even uit te stellen! Aan de andere kant is dat natuurlijk wel leuke communicatie en zit je niet ins blaue hinein te redekavelen. Ik ben er nog niet uit. Misschien ben ik wel bang om helemaal geen reacties te krijgen! Dát zou pas zielig zijn!

Voor een ander is het misschien tijdgebrek: je bent er nou eenmaal aan begonnen, je vindt het schrijven leuk, maar werk, school, verkering kosten óók tijd, huishouden gaat ook niet vanzelf, of heeft iemand al ergens kabouters ontdekt?

En je moet slapen, een domme bezigheid, maar ja, zo zit de natuur nou eenmaal in elkaar. Te weinig slaap nekt je op den duur.

En dan de zelf opgelegde noodzakelijkheid van iets te moéten schrijven! Dat is ook iets geks, hoor! Daar heb ik zelf een beetje last van, maar ik ben natuurlijk nog een beginnertje. Maar als ik niks te melden heb, wees maar blij, dan sla ik liever een dagje over. Over het algemeen kan ik m’n ei wel kwijt en is dat voor mij althans een legitieme reden om dit weblog in stand te houden.

Technische mensen, die “even” een site veranderen, zodat die er weer heel anders uitziet, geweldig vind ik ze. Mensen, die overal de leukste links vandaan halen, ik profiteer d’r graag van! Maar ik hou het maar eenvoudig, dat past ’t beste bij mij.

En iedereen, die even baalt: jôh, het is gewoon een winterdipje, de kerstvakantie komt eraan! En als je niet net hebt afgesproken om naar Accapulco of Arosa te moeten (gun ik je trouwens van harte, daar niet van!), neem rust en log ze!

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)