’n Papegaaitje mét……

bemoeial.....

Dat er ook nog wel eens wat geinigs in de krant staat tussen alle sores bleek vanmorgen! In Venlo is een frietzaak waar ze een papegaai hebben, die Joey heet. Hij is twee jaar oud en al van jongs af aan aanwezig in de zaak. Hij kent dan ook de hele snacklijst uit z’n hoofd en praat als Brugman. Hij doet, als ze niet opletten, ook bestellingen, zodat er in de drukte nogal eens iets in het vet verdwijnt, dat niet door een klant blijkt te zijn besteld, maar door de vogel. “Broodje bal graag!”, roept ie dan en bij Duitse klanten, die daar in die contreien ook nog wel eens binnenlopen, bemoeit hij zich ook met de order. Als ze in het Duits iets bestellen, herkent hij die taal en roept alvast: “Mit Mayo?”. Ze schamen zich dood voor hem. In Duitsland hoort de mayo namelijk gewoon bij de patat, maar hier moet die apart betaald worden, vandaar de vraag.

De plaatselijke jeugd probeert stiekem Joey’s vocabulaire wat uit te breiden door hem schunnige taal te leren. “O shit!” was al gelukt. Maar dat willen zijn baas en bazin niet dus is Joey in ieder geval in de avonduren verbannen naar achteren. Bovendien werd de frietmevrouw gestoord van het aantal klanten dat bezorgd naar de gezondheid van Joey informeerde en het erg verstandig zou vinden om maar eens naar de dierenarts te gaan met ‘m, want dat hoestje was toch niet best! Maar het was haar eigen rokershoest die werd geïmiteerd! Een reden wellicht om maar te stoppen met paffen, lijkt me! Ook wat frisser voor de klandizie misschien…..?

1 reactie op “’n Papegaaitje mét……

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)