Kledij……

eenvoudiger model dan een Volendams kostuum, denk ik......

De Japanse stad Kyoto geeft mensen, die zich hullen in een traditionele kimono recht op gratis openbaar vervoer en gratis toegang tot diverse toeristische attracties. Dat doet ze om de textielindustrie te promoten en het dragen van de traditionele Japanse kleding weer wat in ere te herstellen.

Zou het, zo tegen het toeristenseizoen, niet leuk zijn om ook in Nederland zo iets in te voeren? Het schijnt dat de nationale klederdrachten hier aan het verdwijnen zijn en die zouden best een oppeppertje kunnen gebruiken. Het zou er best gezellig gaan uitzien. We zouden al onze medelanders met hun lange jurken en hoofdbedekkingen eens kunnen laten zien, dat wij er qua lappenwinkel ook wat van kunnen! Of minstens gekund hebben. En met gratis openbaar vervoer voor niks naar de Keukenhof, dat is toch mooi. Leerzaam ook.

Ik ga nog even een wasje draaien, mijn ochtendjas…eh….kimono moet even een sopje……

3 reacties op “Kledij……

 1. Hansje

  maart 9, 2005 at 4:27pm

  Goed idee! Dan ga ik tijdens jouw wasdraaien gauw even mijn klompen poetsen.

 2. Brillie

  maart 9, 2005 at 6:08pm

  Ik ga echt niet op klompen lopen om ergens gratis in te mogen. Ik betaal dan wel. Misschien is het iets leukers voor de Schotse bevolking…

 3. Irene

  maart 11, 2005 at 9:46am

  Dan moeten we wel iedere dag een uur eerder opstaan om onze zes onderrokken en drie baaien voorschoten aan te trekken…

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)