Schoolvoetbal….

Zo, de eerste overwinning is binnen. Met dank aan een Deen met een presenteerblaadje. Gelukkig deden Elia en Kuyt samen ook nog iets aardigs, zodat het niet helemaal gratis was, maar sjonge, sjonge, wat was die eerste helft sáái, zeg!

Bij onze kleinzonen hebben ze, op die gezellige dorpsschool van ze, met z’n allen in de klas naar de wedstrijd gekeken. Ze hebben daar digitale schoolborden en dan heb je ’t qua beeld mooi voor elkaar! Dat is nog es wat anders dan een klein teeveetje in de hoek van de klas, waar de Schooltelevisie op werd ontvangen vroeger. Over een verbod op TNT-vuvuzela’s heb ik niks gehoord!

Voor de kleuters en de lagere klassen, waar de belangstelling voor voetbal natuurlijk nog niet zo groot is, had de school een paar leuke films. Nou, de juffen en meesters kunnen op zo’n dag niet meer stuk, wat een feest! Ik hoorde trouwens ook nog iets over oranje tompoezen voor de hele school, maar of dat nog is doorgegaan weet ik niet. Anders misschien iets voor als “we” kampioen zijn.

Maar gelukkig deed het Nederlands Elftal nu waar ze voor zijn aangenomen: winnen. De eerste helft heb ik me thuis wel zitten af te vragen hoe ze de kinderen rustig hebben gehouden toen het zo saai was. Maar misschien was dat het moment voor de tompoezen, want toen was er weinig te beleven. Vond ik dan, maar ja, gewonnen en daar ging het om……..iedereen blij……

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)