Bezuinigingstip voor de zorgverzekeraar……

We kregen een rekening van de instelling die voor onze tandarts z’n rekeningen verzorgt. Voor de “periodieke controle”. Dat is per persoon 22 euro. Dat bedrag moeten we nu zelf terugvragen van de zorgverzekeraar. Alle bedragen onder de 45 euro worden niet meer rechtstreeks verrekend, die moet je zelf declareren.

Als je dus je gebit zodanig verzorgt dat er geen grote, duurdere ingrepen nodig zijn, die de zorgverzekeraar voor ’n hogere vergoeding zouden stellen, word je gestraft met extra administratieve handelingen.

En nou heb ik zomaar het stille vermoeden, dat er nogal wat mensen zullen zijn, die denken: “O verrek ja, dat moet ik nog declareren, nou ja, komt wel” en het dan laten zitten. Of het gewoon vergeten nu er zoveel automatisch gaat: rekening onder in de la, dat kan ook. Dat is dan kassa voor die verzekeraar. Zo kun je ook geld verdienen…….

1 reactie op “Bezuinigingstip voor de zorgverzekeraar……

  1. Puck

    juni 20, 2012 at 9:21pm

    Of je bent als ik: je legt ze onderop de stapel, vergeet ze niet maar denkt steeds: oh ja, dat moet ook nog… he bah… – vergeet ze nog langer en dan nèt voordat het niet meer kan (na een jaar of drie, geloof ik? Of vijf?) declareer je ze allemaal in één keer.
    En dat is hoe bedrijven in de problemen komen: de Puck-en van deze wereld die gezamelijk de begroting verstoren.
    Graag gedaan.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)