Glaasje op…..

drank maakt meer kapot dan je lief is....

We waren even bij de slijter. Nou komen we daar wel vaker, want iets gezelligs in huis is nooit weg, maar echte slempers kun je ons bij lange na niet noemen. We zijn onze vrijheid wel waard. Maar van matigheid merk je bij de slijterij niet zo bar veel in deze dagen. We hebben er zo ongeveer tien minuten gestaan, maar wat er dan aan procenten over de toonbank gaat is niet mis.

Er zijn ook veel cadeauflessen bij voor onder de kerstboom. Het personeel heeft ervaring met “mooi” inpakken van de meest uiteenlopende soorten alcoholica. Ze vragen: “Is het voor de kerst of voor een verjaardag?”, want dan hebben ze nog verschillend papier ook. Een bijpassend krullintje om de hals van de fles, waar de ontvanger nog de nodige moeite mee gaat krijgen en het ziet er feestelijk uit.

Mensen lopen nu ook veel openlijker met flessen drank over straat. In “normale” tijden wikkelt de slijter er een neutraal papiertje omheen en verdwijnt de fles in de boodschappentas, net of je er liever niet mee gezien wilt worden. Het is al lastig genoeg, dat een krat bier zo opzichtig is. Maar in de donkere dagen voor Kerstmis heeft niemand er moeite mee, want dan straalt het iets uit van : “zo, die gaan het erg gezellig hebben!”.

Vanmorgen was ik na een mevrouw, die een klein flesje Amaretto kocht. Voor zichzelf, omdat ze alleen is met de kerst? Ach, wat sneu nou…..Wat verzin ik nóu weer! Ze maakt een hartstikke lekker toetje voor haar familiediner met twaalf man en ze heeft gewoon een scheutje van dat spul nodig!

Het wordt tijd dat alles weer gewoon wordt, want zulke sentimentele gedachten passen niet bij mij. Nou ja, gelukkig gaat het niet sneeuwen……

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)