Pretpark……

Amerikaans familie-uitje....

In RTL-nieuws zag ik net in een reportage van Max Westerman dat er in de buurt van DisneyWorld een soort bijbelpretpark is verrezen. Daar wordt drie maal per dag voor het publiek de kruisweg van Jezus uitgevoerd met alles er op en er aan. Drie keer per dag sjouwen met dat kruis, drie keer per dag beschimpt worden door de Romeinen en natuurlijk drie keer per dag gekruisigd worden.

Ga d’r maar aan staan. Zeer bloederig om te zien en gefilmd door honderden toeristen. Omdat het maar een spelletje is, dat kruisigen en zo, konden ze “Jezus” ook nog even interviewen. Hij betuigde, bebloed en wel, zijn steun aan George W. Bush, die de christelijke waarden weer terug brengt in Amerika. En dat is hard nodig, aldus Jezus.

Een nieuw pretpark dus onder het motto “Mickey Mouse heeft een buurman gekregen: Jezus Christus”. Ik dacht dat het niet smakelozer kon in de wereld, maar dat had ik dus mis.

Nou, vervolgens nog een shot van, met gesloten ogen en geheven armen, “hallelujah!”-roepende blanke Amerikaanse gelovigen in een kerk en je weet weer hoe de stars-and-stripes er bij hangen daarginds. De heer Bush houdt vandaag zijn “State of the Union”-troonrede. May God bless America…….

2 reacties op “Pretpark……

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)