Wat je ver haalt……

nationaal product....?

Dat de vader van deze familie graag een biertapje wou voor z’n heugelijke dag, had ik een paar postjes geleden al verteld. De overal in de aanbieding zijnde en vervolgens uitverkochte Beertender had niet zijn voorkeur. Wel de Perfect Draft van Philips, die alleen over de grens verkrijgbaar is.

Dus stapten wij gistermorgen vroeg in de auto (wat je allemaal niet dóet voor die man!) en reden richting onze zuiderburen. Turnhout leek ons de dichtstbijzijnde grote stad. Daar moesten ze ‘m wel hebben en dat was ook zo.

We zagen in de etalage van een winkel in huishoudelijke artikelen een reclame van de Perfect Draft, dus stapten we naar binnen. Op onze vraag of hij de Perfect Draft op voorraad had, trok de winkelier zijn wenkbrauwen op en zei : “De wát?”. We herhaalden de boodschap. “Ik kan u echt nie verstaan”, zei de man. “Nou, zo’n ding van Philips om bier mee te tappen!”, zei vader. “Oh! ‘ne biertap!”, riep de man verheugd. Ja, die had ie wel.

Ondertussen was van de bovenverdieping op blote patattekes , het was warm en nog vroeg tenslotte, zijn vrouw erbij gekomen. “D’r zijn ook nog glaaskes bij, man”, zei ze, “da’s reclame, dat weet gij allemaal niet!”. De winkelier vertelde, dat hij helaas het apparaat niet kon demonstreren, want “ha, ha!” dan had hij een tapvergunning nodig.

Zijn vrouw regelde de afrekening en ik had het idee, dat ze erg blij met ons waren. Het is ook een mooi begin van je dag: een stel Hollanders, dat iets komt halen, dat niet in hun eigen land te koop is. Van Philips nota bene.

Toen moesten we nog even op zoek naar het passende bier, want ook dat hebben ze (nog )niet bij ons. We vonden een “drankensuper”, waar ze Jupiler hadden. Ik heb geen idee, hoe vaak we nog naar België moeten om bier te halen, maar je krijgt zo wel mooie gedachten over de Europese eenwording.

Ik heb in mijn keuken, sorry, ónze keuken (ik heb zó’n ongelooflijke hekel aan met name vrouwen, die het over “me” keuken, “me” vloerbedekking, “me” gordijnen hebben en nou doe ik het zelf!) plaats moeten maken om het ding een vaste opstelling te geven. Dat was even puzzelen, maar ach, een paar gelukkige mannen in huis, je hebt geen idee, hoe móói dat is. Je wordt er als vrouw heel getapt van……

11 reacties op “Wat je ver haalt……

 1. CasaSpider

  juni 25, 2005 at 4:42pm

  Nou, onderschat jezelf niet Els! Anders ben je ook al heel grappig, maar inderdaad… nu overtref je jezelf… 🙂
  Doet hij het eigenlijk ook, die tap?

 2. CasaSpider

  juni 25, 2005 at 4:43pm

  Nou, onderschat jezelf niet Els! Normaal ben je al erg grappig, maar inderdaad… hier overtref je jezelf… 🙂
  Doet hij het eigenlijk, de tap?

 3. Hansje

  juni 25, 2005 at 5:27pm

  Nu maar flink die glaasjes vullen, dan volgt vanzelf het tapdansen…
  (Ik heb het altíjd over ‘míjn’ keuken, overigens. Maar in mijn geval mag dat ook, lijkt me.)

 4. els

  juni 25, 2005 at 6:58pm

  Nou, weet je, het was eigenlijk wel een beetje zielig voor de mannen, want het systeem moest na installatie eerst nog koelen. En niet eventjes, maar minimaal 15 uur! Dat is lang voor mensen, die eigenlijk direct willen tappen. Maar inmiddels staat ie op 3° en doet hij het fantastisch.

 5. Brillie

  juni 26, 2005 at 2:06am

  Gelukkig hebben we de fotos nog van de flesjes bier. De tap is alleen maar bedacht om mensen nog meer bier te laten drinken. En dat is een slechte gedachten.

 6. jan

  juni 26, 2005 at 9:19am

  Vroeger hingen al die kerels om de barbecue en stonk een half uur later de hele buurt naar aangebrand vlees. Wat dat betreft is zo’n biertap heel wat milieuvriendelijker.

 7. els

  juni 27, 2005 at 12:27am

  Gelukkig ben ik omringd door gezellige mannen,geen echte kerels waarschijnlijk, die hun grenzen wel kennen. Maak je maar geen zorgen verder, Brillie! Over één blik van zes liter kun je trouwens dertig dagen doen qua houdbaarheid!

 8. rodenbach

  september 15, 2005 at 9:25pm

  Geen enkel goed woord kan ik (en vele ander gebruikers )over mijn lippenkrijgen over de perfect draft.
  PURE AFZETTERIJ
  Temperatuur niet fris te krijgen als het warmer is dan 20°c
  Veel schuim
  En nog duur ook
  Ik heb er 5 cado gedaan aan diverse verjaardagen (50jaar)aan al mijn vrienden en geen enkel werkt normaal….. mischien wel als het kouder wordt.
  Zelfs geen reactie van phillips bij 5 klachten

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)