Gezicht……

Apeldoorn heeft een inwonertal van 156.000 of daaromtrent. Dat zijn heel veel mensen met even zovele gezichten. En wát gaat men nu doen in deze wonderschone stad met 156.000 gezichten? Men gaat Het Gezicht Van Apeldoorn verkiezen! Mensen konden zich aanmelden voor deze strijd en wonderlijk genoeg hebben 140 personen dat ook daadwerkelijk gedaan. Hoe zou iemand op de gedachte komen dat hij of zij het ‘gezicht’ van Apeldoorn zou zijn?

Grappenmakers hadden Bongo voorgedragen, de onlangs overleden mega-aap uit de Apenheul. Dat had ik wel passend gevonden, want de Apenheul is tenslotte een economisch belangrijke pijler voor de recreatieve sector hier ter plaatse en het had de verkiezing exact het juiste imago gegeven. Maar nee, een ‘deskundige’ jury haalde tien gezichten uit de stapel aanmeldingen en nu mogen de lezers van De Stentor gaan uitmaken wie het dan uiteindelijk moet worden:Het Gezicht Van Apeldoorn.

De winnaar of winnares krijgt niet alleen die titel, maar mag ook een metamorfose ondergaan bij een Apeldoornse kapper en een eveneens Apeldoornse visagist. Of je daarna überhaupt nog een gezicht hébt is afwachten. Ik nomineer trouwens op eigen initiatief als Het Gezicht Van Apeldoorn een grote boom bij ons in de straat, die, als het weer een beetje meezit, meer dan schitterend zal verkleuren in de herfst……..

6 reacties op “Gezicht……

 1. Loes D

  oktober 2, 2006 at 9:19am

  Een prachtig streven. Zoveel mogelijk mensen uit de anonimiteit optillen en tot Bekende Nederlander bombarderen. Als je dat eenmaal hebt bereikt, weet je dat je niet voor niets hebt geleefd.

 2. karin

  oktober 2, 2006 at 10:37am

  ik heb het gevolgd in de krant en heb me echt afgevraagd wat die mensen dan zo speciaal apeldoorns maakt. ik heb nl. alleen die dame met hond bij idols gezien (en dat maakt je toch niet het gezicht van apeldoorn, integendeel zou ik zeggen) en de rest ken ik niet, maar misschien is dat dan weer de opzet. afijn, het zal wel aan mij liggen, maar ik snap er niks van.

 3. Verbal Jam

  oktober 5, 2006 at 2:55pm

  Vraag 1: En als ze dan dat gezicht hebben, wat dan?
  Vraag 2: Mag het gezicht van Apeldoorn straks ook naar een andere stad verhuizen?
  Vraag 3: Doen ze ook nog andere lichaamsdelen van Apeldoorn?

 4. els

  oktober 5, 2006 at 3:36pm

  @VJ:Ik vind de verkiezing ook wat vaag. Ben je dat gezicht voor langere tijd of maar voor één jaar in verband met veroudering? Daarom had ik die aap wel een goed idee gevonden, die heeft tenminste wat eeuwigheidswaarde.En welke stad wil nou een afgedankt gezicht van Apeldoorn? Dat krijgt geen vestigingsvergunning. Dat van die andere lichaamsdelen is misschien een goed idee, dan kunnen ze even vooruit in Apeldoorn. Vergaderingen over: doen we dit jaar “het been” of “de kont” van Apeldoorn? Goh, ik zie het helemaal voor me….

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)