Trots op Nederland…..( o, jee, wat zeg ik nou weer?)…. oftewel, groen, groener, groenst….

In de competitie, die onder de naam “Entente Florale” werd georganiseerd om gemeenten te stimuleren om, op hun beurt, burgers en bedrijven te overtuigen van het grote belang van stedelijke groenvoorzieningen, is Apeldoorn tweede geworden. Zilvergroen. De verantwoordelijke wethouder toonde zich tevreden.

De allergroenste stad van Nederland blijkt Uden te zijn. Weesp bezet de derde plaats. Mooi verdeeld over ons land, de titels.

Apeldoorn noemt zich graag “stad in het groen”en als de zwijnen er van af blijven lukt dat ook wel aardig. Toen wij vanuit de stad Groningen deze kant op trokken met ons gezin destijds, was menige buur knap jaloers, hoor! Alsof we met vakantie gingen! Terwijl ik vind, dat Groningers ook niet mogen klagen. Hun groen is andersoortig, maar groen is groen.

Toch ben ik wel blij met de beslissing die wij toen namen om deze contreien op te zoeken. Apeldoorn is voor ons nummer één geworden en we hoeven hier echt niet meer weg.

Maar zo’n verkiezing is landelijk gezien best nuttig, denk ik. Het zet bestuurders aan tot het nadenken over de omgeving waarin hun kiezersvolk moet leven. En hoewel ik soms vind, dat groen- en milieubeschermers hun stokpaarden wat al te fanatiek berijden, het is erg goed dat ze er zijn. Nou, een fijne dag nog, mede namens de korenwolf……..!

2 reacties op “Trots op Nederland…..( o, jee, wat zeg ik nou weer?)…. oftewel, groen, groener, groenst….

  1. jan

    oktober 18, 2007 at 5:46pm

    gelukkig werd een brabantse gemeente eerste. anders hadden we geen nieuws gehad vanmorgen.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)