Verjaard……

Omdat ik vandaag mijn geboortedag ga herdenken werd mij gevraagd wat voor wensen ik had. Want wat geef je een driekwarteeuw oud mens, dat alles heeft, nou voor haar verjaardag? Nou, gewoon. Een e-reader. Ik hou van lezen en dan vooral ’s nachts, in mijn bed, voordat ik ga slapen. Er ligt altijd ’n stapeltje boeken op mijn nachtkastje.

Van zo’n e-reader had ik gehoord dat ’t een handig ding was, lekker licht van gewicht en er konden ’n heleboel boeken in worden opgeslagen. Vooral comfortabel als je nou eens niet netjes recht in een stoel zit. Liggend op het strand, wat ik nóóit doe, want teveel mensen willen dat dan tegelijk met mij, of half onderuit met ’n kussen in je rug in je bed en ja, dat doe ik dan weer wel.

Dus de mannen in mijn huis waren wel blij, dat ik dat allemaal gehoord had en ondernamen actie namens de hele familie. Blij als ze waren, dat ze niet achter een nieuwe strijkplank of zoiets aan hoefden. Zo’n apparaat was tenminste interessant en dat dit boekenmens dat ook vond en het wel wilde, nou, ze ging er op vooruit, hoor!

Het feit, dat onze boekenkasten boven zeer vol zijn en er , als het goed is, geen boeken meer bij hoeven als ik dat niet wil, dat sprak me ook aan. Ik heb ‘m dus gekregen, terwijl ze onderwijl “lang zal ze leven” zongen. Ik heb hem al gebruikt ook en inderdaad: comfortabel, hoor. Je hoeft je hand niet eens op te tillen om een bladzijde om te slaan. En dat terwijl ik wel eens in een stukje heb geschreven, dat ik het geknisper van het papier bij het omslaan van de pagina van een boek nooit zou willen missen! Dat was sentimenteel, ouderwets gebeuzel, mensen! Deze vrouw gaat mee in de vaart der volken. Niks aan te doen. Dat stapeltje boeken laat ik gewoon op mijn nachtkastje liggen. Uit nostalgie……….

4 reacties op “Verjaard……

 1. Peter Weehuizen

  december 1, 2011 at 10:27am

  Gefeliciteerd, op naar de 100. (dan is zo’n e-reader vast al weer hopeloos, ouderwets!)

 2. Jan

  december 6, 2011 at 12:56pm

  Ik heb mijzelf een iPad kadi gedaan en lees nu ook een boek vanaf het scherm. Ik vind het zalig. En gefeliciteerd natuurlijk!!

 3. Irene

  december 6, 2011 at 10:12pm

  Dat zie ik nu pas, dus mijn felicitaties zijn ook verjaard. Niettemin: nog vele jaren lees- en blogplezier.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)