Een kopjen koffie met een koekjen…..

Nostalgie......

In het Varamagazine las ik een artikel van Berend Boudewijn, waarin hij het had over de programma’s, die nogal eens herhaald worden op televisie. Veel mensen klagen daarover, terwijl hij zegt: “Een mooi boek lees je toch ook vaker?”. Dat ben ik wel met hem eens. Ligt er natuurlijk wel aan wát ze herhalen. Maar ik zou best “De kleine waarheid” weer eens willen zien en bijvoorbeeld de mooie Couperus-verhalen. Natuurlijk is dat gedateerd, maar wat hindert dat? Tijdsbeelden zijn leuk om naar te kijken en je over te verbazen.

Zo kijken wij weer met veel plezier naar de afleveringen van “Swiebertje”. Ik vind het jammer dat ze op zo’n ongelukkig moment worden uitgezonden. Zo rond half zes. Iedereen druk met de maaltijd of met de kinderen voor wie het juist zulke leuke verhalen zijn. Het zit hartstikke vol met normen en waarden, hoor! Het druipt er van af, daar kan geen Balkenende tegenop! En ik ben gék op de keuken van juffrouw Saartje. Ik zou onzichtbaar wat moderne apparaatjes inbouwen, maar om te zien? Ik zou ‘m zó willen hebben!

Veel van de acteurs, die in zulke herhalingen zitten, zijn niet meer in leven, maar daar denk je niet bij na. Zoals je ook nooit bij een mooi stukje Bach denkt: Gôh, die is dood. En wat wordt die man herhaald, zeg! Van mij mogen ze trouwens wel een zender in het leven roepen met alleen maar mooie herhalingen. Mijn leven wil ik niet meer overdoen, dat is me te veel werk, maar wat in de reprise kán, nou, dat mag van mij! Leuk…….!

7 reacties op “Een kopjen koffie met een koekjen…..

 1. Hansje

  januari 18, 2005 at 12:23am

  Jaaaa, graag! Dan ook nog maar een keer de échte Floris. En De Glazen Stad en Sil de Strandjutter. Heerlijk!

 2. ~HJ

  januari 18, 2005 at 1:35am

  Ik erger me kapot aan die irritante serie. Terwijl het vroeger juist een van mijn favorieten was. De keuken van Saartje daarentegen mag blijven 🙂
  Maar toch, doe mij maar Floris.

 3. CasaSpider

  januari 18, 2005 at 2:02am

  Swiebertje zou ik ook nog wel eens willen zien. Met Piet Ekel en Lou Geels. Allebei dood? Dacht het wel. Ooit las ik dat Joop Doderer Piet Ekel (Malle Pietje) zo’n eikel vond. Die kon helemaal niet acteren en moest alles precies van een papiertje doen. Als Joop dan eens wat improviseerde schoot Malle Pietje helemaal in de stress.
  Ik vond hem wel sympathiek, die Malle Pietje.

 4. els

  januari 18, 2005 at 10:00am

  Lou Geels is inderdaad hemelen, maar Malle Pietje leeft nog, hoor!

 5. jan

  januari 18, 2005 at 3:47pm

  Wij hebben laatst een aantal DVD’s gekocht met oude Swiebertje-afleveringen. Heeeerlijk. . . .

 6. Brillie

  januari 18, 2005 at 10:18pm

  Linda vond de tijd niet onprettig. Het is maar net wanneer je met het eten moet beginnen. Trouwens wat ik onprettig vond, was dat de afleveringen die men nu uit zond al gezien waren door mij. Ja, op DVD. Gekocht. Nu gaat het gerucht… jawel, dat er binnenkort nog meer DVDs uitgebracht gaan worden. Welnu… ik kan niet wachten.

 7. els

  januari 19, 2005 at 1:15am

  En dat is precies de bedoeling van de producenten!

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)